در روزهای آتی نسبت به چند ماه اخیر کاهش قیمت گوشت گوسفند زنده مشاهده شده است. اما این کاهش 3 الی 4 هزار تومانی در مقابل افزایش 126 درصدی قیمت گوشت نمیتواند رضایت مصرف کنندگان را در پی داشته باشته.
نرخ فروش گوشت گوسفند در اوایل اردیبهشت 97 حدودا 42 هزارتومان بود و این قیمت تا اوایل فروردین 98 به قیمت حدود 95 هزارتومان رسید.
حال در تاریخ فعلی نرخ هر کیلو گوشت گوسفند به قیمت حدود 88هزار تومان در کشور رسید که نسبت به ماه های اخیر، کاهش ۳ تا ۴ هزار تومانی به همراه داشته است. این کاهش قیمت به قدری نیست که بتواند رضایت کامل مصرف کننده را جلب کند.
در این باره به نقل از خبرگزاری روزنامه صنعت آمده است که:
منصور پوریان، رئیس شورای تامینکنندگان دام کشور در تایید این خبر در گفتوگویی کوتاه با صمت گفت: با انباشت حدود ۲۰درصدی دام سبک و حدود ۳۵درصدی دام سنگین در دامداریهای کشور روبهرو هستیم و این موضوع به تایید وزارت جهاد کشاورزی رسیده است. این یافتهها بر اساس گزارشهایی که از دامداران به ما میرسید دریافت شد و پس از آن در بازدیدی این موضوع تایید شد.
وی پیشتر به ایلنا گفت: بیشترین انباشت دام مربوط به استان تهران است و پس از آن استانهای قم، مرکزی و فارس به عنوان قطبهای بزرگ تولید دام قرار دارند.
پوریان با اشاره به کاهش نرخ گوشت قرمز در خرداد و تیر امسال علت کاهش نرخ گوشت را افزایش تولید دام داخلی عنوان کرد و گفت: درحالحاضر هر کیلوگرم گوشت دام سنگین به طور متوسط ۸۰ هزار تومان و هر کیلوگرم دام سبک ۸۷ تا ۸۸ هزار تومان در کشور به فروش میرسد که نسبت به ماه گذشته کاهش ۳ تا ۴ هزار تومانی داشته است.
پوریان همچنین از افزایش جمعیت دام مولد سبک خبر داد و گفت: جمعیت دام مولد سبک از ۲۸ میلیون راس در سال گذشته به ۳۱ میلیون راس در امسال رسیده است.
وی افزایش جمعیت دام مولد را نویدبخش افزایش تولید در امسال دانست و گفت: پیشبینی آب و هوا نیز نشان میدهد که سال پربارانی را پیشرو داریم که مراتع سبز و زایشهای بالای دامها را درپی دارد.
پوریان با تاکید بر اینکه نگرانی دامداران از ادامه افزایش انباشت دام بجا است، افزود: برای این مشکل چند راهکار به وزارت جهادکشاورزی پیشنهاد دادهایم. امیدواریم با توجه به نتیجه منفی انباشت تولید در دامداریها، دولت با یکی از آنها موافقت کند.
رئیس شورای تامینکنندگان دام کشور راهکارهای پیشنهادی را خرید دامهای مازاد ازسوی دولت یا صدور اجازه صادرات دام زنده عنوان کرد.
پوریان اظهار کرد: ترکیه از ابتدای خرداد امسال تا امروز از طریق بندرهای جنوبی ما حدود ۲۰ هزار راس دام سبک به کشورهای حاشیه خلیجفارس و ۶ هزار راس دام سنگین به عراق صادر کرده است، در حالی که این ظرفیتهای صادراتی پیشتر متعلق به ما بود.
منبع: روزنامه صنعت